Nieuws

Abonnementen Valleiconcerten uitverkocht

De abonnementen voor het komende seizoen 2018 – 2019 van de Stichting Valleiconcerten (het 45ste seizoen, ofwel het 9de lustrum) zijn inmiddels uitverkocht.

De belangstelling voor de zeven concerten was dermate groot, dat de laatste van de 280 beschikbare abonnementen in de eerste dagen van juni waren verkocht.

Voor alle concerten zijn nog wél losse kaarten verkrijgbaar, evenals voor het familieconcert, dat geen deel uitmaakt van het abonnement. Hoe u kaarten kunt bestellen, leest u op elders op deze website onder het kopje ‘Verkoop’.

Tenor Peter Gijsbertsen krijgt Nederlandse muziekprijs

Tenor Peter Gijsbertsen krijgt dit jaar de Nederlandse Muziekprijs toegekend. Deze onderscheiding voor jonge getalenteerde musici, wordt sinds 1960 uitgereikt door het Fonds Podiumkunsten.

Peter Gijsbertsen neemt de prijs op 8 november in ontvangst uit handen van minister Van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in het ‘Theater aan de Parade’ in Den Bosch. Hij krijgt de prijs na een concert waarin hij liederen zal zingen van onder andere de Franse componist Henri Duparc en de Engelse componist Benjamin Britten.

Eerder kregen vijf klassieke zangers en zangeressen de Nederlandse Muziekprijs -voor het laatst de bariton Henk Neven in 2010 en de mezzosopraan Christianne Stotijn in 2008- maar hij is de eerste tenor die de prijs krijgt toegekend.

De jury was, zo staat in het juryrapport, onder de indruk van de klankrijkdom van zijn stem. Zijn uitvoeringen blinken uit in warmte, helderheid en verstaanbaarheid met veel aandacht voor tekst en muzikaal detail.

En dat is iets waar de bezoekers van de Valleiconcerten zeker mee zullen instemmen. Zij hoorden hem het afgelopen seizoen (op 7 december) in de dorpskerk in Leusden-zuid, met Reinild Mees aan de vleugel, een geweldige uitvoering geven van de beroemde liedcyclus “Winterreise” van Franz Schubert.

Inschrijven op nieuwsbrief Valleiconcerten

Sinds het begin van het lopende seizoen 2017 – 2018 kunnen abonnees van de Valleiconcerten en andere belangstellenden, een (gratis) nieuwsbrief ontvangen van de Stichting Valleiconcerten. Het bestuur van de Stichting Valleiconcerten wil met deze nieuwsbrief geïnteresseerden op de hoogte houden van onderwerpen die betrekking hebben tot de Valleiconcerten.

Onderwerpen in de nieuwsbrief zijn van praktische aard (zoals over het parkeren rond de Dorpskerk, of de vervanging door ziekte van de pianist in ons openingsconcert), maar kunnen ook gaan over zaken die voor onze concertgangers van belang (kunnen) zijn (zoals aandacht voor de musici die eerder bij ons optraden, of binnenkort zullen optreden).

Wie deze nieuwsbrief -waarvan er inmiddels enkele werden verzonden- wil ontvangen, kan dit per e-mail laten weten aan info@valleiconcerten.nl onder vermelding van uw naam en uw woon- en e-mailadres.

Met de 50-Plus Bus naar de Valleiconcerten?

Dat kan.
De bus haalt u thuis op en brengt u naar de Dorpskerk voor
een gering bedrag (onder voorbehoud) van € 3,20 en de chauffeur brengt u
na afloop weer naar huis. De chauffeur is gedurende het concert aanwezig.
Voor meer informatie: Tel: 033-3034444.