NIEUWSBRIEF september 2022

Wij gaan weer beginnen

Op 20 oktober start het 49e seizoen van Valleiconcerten. Na  bijna twee en een half jaar van afgelastingen, corona-toegangschecks, anderhalve-meterhandhaving en ander ongerief, hopen we alle zeven geprogrammeerde topconcerten van het komende seizoen zonder problemen ten gehore te kunnen brengen.

Op 20 oktober komt Camerata RCO in de Dorpskerk spelen. Ook in 2013 en 2016 opende dit ensemble ons seizoen. Camerata bestaat uit leden van het Concertgebouworkest en heeft een wisselende samenstelling. Nu zijn het de blazers die een prachtig programma spelen: het Kegelstatt-trio en het Blaaskwintet KV 452 van Mozart en het Blaassextet van Francis Poulenc. En u weet: het KCO is, naast zijn ‘gonzende’ strijkersklank, vooral ook beroemd door zijn sublieme blazerssecties.

 

Minder mensen

U zult het bij de afgelopen concerten gemerkt hebben: het aantal bezoekers bij onze concerten is minder dan we vóór corona gewend waren. Dit blijkt een gevolg van de pandemie waar ook andere podia, ook de professionele, mee te maken hebben. Voor ons was dat aanleiding om ons op de gewenste publieksbezetting te bezinnen. Vóór corona hadden we meestal te maken met een uitverkochte kerk en dat was af en toe behoorlijk krap. Dat was te merken bij binnenkomst en vertrek, tijdens de pauze maar ook bij het vinden van een parkeerplek.

Daarom hebben we besloten om het maximaal aantal bezoekers terug te brengen naar 200 (was 320). Het maximaal aantal abonnementen is 130 en het maximaal aantal beschikbare losse kaarten voor elk concert is 70. We denken dat we dit besluit, nu, met de gemelde terugloop van de belangstelling, kunnen nemen zonder al te veel mensen teleur te hoeven stellen.

Gelukkig zijn wij een financieel gezonde stichting. Dat betekent dat we deze nieuwe koers in kunnen zetten zonder dat we hoeven in te leveren op de kwaliteit van onze programmering. Ofwel: de top van de kamermuziek in Nederland en daarbuiten naar Leusden halen, blijft onze doelstelling.

Inmiddels hebben we het maximum van 130 verkochte abonnementen bereikt. Vanaf nu kunt u dus alleen nog losse kaarten kopen en die zijn voor alle concerten nog in voldoende mate beschikbaar (kijk op www.valleiconcerten.nl).

 

Pauzedrankje

Tijdens de laatste concerten van het afgelopen seizoen hebben we, in plaats van de gebruikelijke koffie, thee en fris en de daarvoor benodigde consumptiebonnen, u een gratis pauzedrankje aangeboden (wijn en fris). Dat is ons goed bevallen en naar wij horen, velen van u ook. We gaan dat dus vanaf nu bij elk concert doen. Dat was overigens een van de redenen waarom de prijzen van de kaarten iets omhoog zijn gegaan.

 

Familieconcert

In een eerdere Nieuwsbrief meldden wij al dat dit seizoen het Familieconcert is komen te vervallen. De kans is groot dat de locatie van het Familieconcert (vroeger: kinderconcert) binnenkort niet meer beschikbaar is. Ook ervaren wij dat de organisatie ervan veel inspanning vergt terwijl de belangstelling ervoor terugloopt.  Dat heeft ertoe geleid dat we hebben besloten om het Familieconcert definitief van ons programma te schrappen.

 

Graag zien wij u de 20e oktober weer in de Dorpskerk.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur