Tweede NIEUWSBRIEF mei 2022 (2)

Seizoen 2022 – 2023

Het programma van het 49e seizoen van Valleiconcerten is gereed!

U kunt vanaf nu abonnementen en kaarten reserveren.

Dat kan op twee manieren:

  1. Via de website valleiconcerten.nl.
    Klik op ‘Verkoop’ en plaats uw bestelling. Uw reservering is pas definitief als u het betreffende bedrag heeft overgemaakt op rekeningnummer NL06 RABO 0335919677 t.n.v. Stichting Valleiconcerten Leusden.
  2. Telefonisch via nr. 033 494 5643 of 06 1132 6289 (Elly van der Hoeve). 

 

Op de website staan onder de knop ‘Programma’s’ alle concerten van het nieuwe seizoen vermeld.

Hieronder vindt u een deel van een artikel dat op 25 mei in de Leusder Krant zal verschijnen. Hierin leest u iets meer over elk concert.

 

Topmusici naar Leusden

Pianist Thomas Beijer, winnaar van de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs 2022, opent op 20 oktober het seizoen. Hij doet dat samen met Camerata RCO, een ensemble van musici uit het Concertgebouworkest. Zij spelen twee geweldige Mozartklassiekers en het bruisende, energieke sextet van Poulenc.

Eén Stradivarius klinkt al prachtig, hoe geweldig is het als er vier tegelijk te horen zijn. Dat gebeurt als de vier strijkers van het Duitse Goldmundkwartet spelen. Op 17 november brengen zij een mooi afwisselend programma met strijkkwartetten van Haydn en Mendelssohn, afgewisseld met muziek van Anton Webern.

Vorig jaar zou Wishful Singing, o.a. bekend van hun samenwerking met Herman Finkers, een advents- en kerstprogramma komen zingen. Dat ging om bekende redenen niet door maar dit jaar staat het opnieuw op het programma: op 8 december daalt de hemel neer in de Leusdense Dorpskerk.

Engelse humor klinkt op 12 januari als stersopraan Lenneke Ruiten, en pianist Thom Janssen de Cabaretsongs van Benjamin Britten ten gehore brengen, liederen met zeer humoristische teksten. Daarnaast staan o.a. de prachtige en bij velen bekende Vier Letzte Lieder van Richard Strauss op het programma.

Het experiment van vorig jaar: op één avond drie verschillende solisten en ensembles die aan het begin van hun carrière staan, keert terug. Op 16 februari zijn het Maat saxofoonkwartet, winnaars van de Dutch Classical Talent Awards, violist Mara Mostert en pianist Mattias Spee te horen. Een nieuwe generatie topmusici laat van zich horen.

Pianist Daniel van der Hoeven heeft een speciale band met Bach: op zijn laatste cd staan bewerkingen van Bachs vioolsonates. Op 16 maart speelt hij de 1e sonate en daarnaast twee monumentale werken uit de pianoliteratuur: de Waldsteinsonate van Beethoven, en de Symphonische Etudes van Schumann.

Het seizoen wordt op 20 april afgesloten met het gelegenheidsensemble The Trouts een internationaal gezelschap met o.a. de Nederlandse contrabassist Rick Stotijn. Zij spelen het Forellenkwintet van Schubert en een aantal verrassende korte reflecties over het thema ‘die Forelle’. Ook dit concert moest vorig jaar vanwege corona worden gecanceld.

 

Hartelijke groet,

Het bestuur