NIEUWSBRIEF november 2022

17 november: Goldmund strijkkwartet

In ons volgende concert hebben we eindelijk weer een echt strijkkwartet in de Dorpskerk. Afgezien van het korte optreden van het Belinfante kwartet in het Meesters-van-Morgenconcert op 10 maart van dit jaar was het Dudokkwartet het laatste dat wij hoorden met een volledig programma. En wel op 14 november 2019, drie jaar geleden dus.

Het Goldmundkwartet is een jong ensemble uit Duitsland, de afgelopen tien jaar internationaal geroemd en geprezen vanwege hun homogene vertolkingen, hun geweldige intonatie en hun tot in details uitgewerkte frasering. Ze spelen het geliefde strijkkwartet ‘The Lark’ (op. 64/5 in D) van Joseph Haydn, een van de mooiste kwartetten van Felix Mendelssohn (op. 44/2), en twee stukken van Anton Webern, de mooie (én tonale!) zgn. ‘Langsamer Satz’ en de korte 6 Bagatellen als voorbeeld van Weberns atonale periode.

En als klap op de vuurpijl: alle vier de musici van Goldmund spelen op een origineel Stradivarius-instrument. Dus, een topensemble dat de prachtigste muziek speelt op de mooiste instrumenten ter wereld, én in onze Dorpskerk met haar geweldige akoestiek: een garantie voor een avond genieten.

Er zijn nog kaarten verkrijgbaar: bestellen kan via de website van Valleiconcerten.

 

Wishful Singing: uitverkocht

Op 8 december zingt het vocale kwintet Wishful Singing een mooi advents- en kerstprogramma. Dit is een concert dat een jaar geleden vanwege de coronamaatregelen moest wordt afgelast. We zijn heel blij dat we het ensemble opnieuw hebben kunnen vastleggen. En dat gevoel blijken veel muziekliefhebbers met ons te delen want al enige tijd is het concert, helaas, helaas, uitverkocht.

 

Nieuw bestuurslid

Misschien bent u hem al wel een keer tegen gekomen tijdens een concert: onze nieuwe collega Hans Syrier. Al weer meer dan een jaar geleden nam hij contact op met het bestuur van Valleiconcerten met de mededeling dat hij wel wat wilde gaan doen voor onze Stichting. In zijn vorige woonplaats, Hoorn, was Hans ook actief met het organiseren van kamermuziek-concerten en de muziek ligt hem zo na aan het hart dat hij daar graag mee door wilde gaan. Naast kennis over kamermuziek brengt hij ook ervaring mee op het gebied van sponsorwerving en contractafhandeling.

Ook ziet u hem tijdens de concerten af en toe foto’s maken, nodig voor de sponsorcontacten en voor ons fotoarchief. Wij hebben Hans met enthousiasme begroet in ons bestuur. Met zijn komst is het bestuur van Valleiconcerten voorlopig weer op sterkte. 

 

Met vriendelijke groet,

Het bestuur